Olive trees Olive trees Olives Olive trees Olive harvest

Ποιοι είμαστε

Η οικογένεια Πολυμενάκος ασχολείται με την καλλιέργεια της ελιάς εδώ και τρεις γενεές. Η ιστορία ξεκινάει το 1850 όπου αποφάσισε ο προπάππους μας να εγκατασταθεί στο χωριό Λάγιο με την οικογένεια του. Στην τοποθεσία αυτή αγόρασε ένα κομμάτι γης όπου φύτευσε και την πρώτη του ελιά.

Ο κόσμος της γευσιγνωσίας

Ελάτε μαζί μας σε μια εξερεύνηση του Λακωνικού λαδιού από τους γευσιγνώστες της επιχείρησης οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορες ομάδες.

Παραγωγή

Η οικογένεια μας συνεχίζει να επενδύει στην καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή του Λαγίου, μεγαλώνοντας την καλλιέργεια και φυτεύοντας νέα δενδρύλλια ελιάς ποικιλίας κορωνέϊκη η οποία είναι ξεχωριστή για την περιοχή μας δίνοντας, λόγω των μορφολογικών χαρακτηριστικών του εδάφους, το υψόμετρο της περιοχής αλλά και το πόσο κοντά βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο , ένα ελαιόλαδο πλούσιο σε αρώματα και γεύση. Η καλλιέργεια μας αυτή τη στιγμή αποτελείται από 15.000 δέντρα.

Επεξεργασία

Το 1999 κατόπιν της αγάπης για την ελιά και της αγάπης για την περιοχή μας , αποφασίσαμε την ίδρυση του ελαιοτριβείου ώστε να κάνουμε έκθλιψη τις ελιές της παραγωγής μας καθώς και των υπόλοιπων παραγωγών της περιοχής ώστε να έχουμε τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά για το ελαιόλαδο που προέρχεται αποκλειστικά από ποικιλία κορωνέικη.
Με την πάροδο των ετών οι αγροτικές περιοχές που ενσωματώνονται αυξάνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε και την παραγωγή ελαιόλαδου από ποικιλία Αθηνολιά.

Τυποποίηση

Το 2006 η επιχείρηση άρχισε να επεκτείνεται στο χώρο της τυποποίησης. Αφορμή αυτής της ενέργειας ήταν η προώθηση του ελαιόλαδου που παράγουμε απευθείας στην αγορά με τις κατάλληλες συνθήκες, χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων. Σκοπός είναι να παρέχουμε την αμεσότητα του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, και ιδιαίτερα της περιοχής μας, στον καταναλωτή σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Έκθεση

Η έκθεση ελαιόλαδου που υπάρχει απέναντι από το μουσείο ελιάς και λαδιού στη Σπάρτη δίνει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν και να γευτούν το λακωνικό ελαιόλαδο, όπως και μια ξενάγηση σε ένα χώρο όπου όλα έχουν σχέση με το ελαιόλαδο.